Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
American Jewish Joint Distribution Committee (JDC, Joint)
Az American Jewish Joint Distribution Committee (JDC, http://www.jdc.org) a világ legnagyobb nemzetközi zsidó humanitárius segítségnyújtó szervezete. A JDC – amelyet sokan “Joint” néven ismernek - feladata hagyományosan a veszélyben lévő zsidók menekítése, a rászorulók, a szükségben szenvedők megsegítése és a zsidó közösségi élet megújítása. Ezeket a feladatokat több mint 70 országban látja el.

A JDC a nehéz helyzetben lévő nem-zsidó közösségeken is segít: segélyeket és különböző fejlesztési támogatásokat nyújt világszerte.

A JDC 2009-ben ünnepelte alapításának 95. évfordulóját. A közel 100 éves működése során a szervezet több millió ember életét segítette világszerte Latin-Amerikától Ázsiáig, ezzel eleget téve annak az ősi zsidó íratlan szabálynak, mely szerint a zsidó emberek felelősek egymásért.
A JDC a Föld legszegényebb zsidói számára a kapaszkodót jelenti. Különösen igaz ez a volt-Szovjetunió, Közép- és Kelet-Európa országaiban, ahol a JDC alapvető szociális segítséget nyújt, valamint támogatja az idősebb és a fiatalabb generációt a zsidó hagyományok, a kultúra megőrzésében. Az egyik legfontosabb zsidó erkölcsi érték a „tikkun olam” („a világ megjavítása”) szellemében, a JDC’s International Development Program (Nemzetközi Fejlesztési Program) gyorssegélyt és hosszú távú fejlesztési támogatást nyújt világszerte a nem-zsidó közösségek számára is, például természeti katasztrófák vagy háború sújtotta területeken, és elszegényedett, szegénységben élő közösségeknek.

CharityA JDC 2010-ben is a Charity Navigator legmagasabb 4 csillagos elismerését kapta.
Ez a legnagyobb független jótékonysági szervezeteket értékelő szervezet az USA-ban, több mint 5500 jótékonysági szervezetről szolgáltat információkat, és értékeli pénzügyi helyzetüket.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.