Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Konferencia a női egészségről, az emlő egészségéről - 2012. okt. 4.
2012. október 4-én a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program megtartotta országos konferenciáját, "A női egészségről, az emlő egészségéről"címmel.

A konferenciát Nancy G. Brinker, a Komen alapítójának és a Marcia Presky Női Egészségmegőrző program egyik fő támogatójának videó üzenete nyitotta meg.
A meghívottak elsősorban érintettek, önsegítő csoportok és azokat vezető szakápolók, szűrésben dolgozók, egészségfejlesztők, védőnők, az emlőrák elleni küzdelemben élen járó hazai civil szervezettek és az emlőrák gyógyításával foglalkozó szakemberek voltak.
Közel 160-an jöttek és hallgatták meg az emlőrák testi, lelki és genetikai összefüggéseit, illetve a legfrissebb kutatásokba is kaptak betekintést.

A konferencia anyagai, előadásai letölthetőek .pdf formátumban az alábbi linkekre kattintva:

A konferenciával és a soron következő októberi eseményeinkkel a Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy október a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja.
A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 8. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegséggel. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50-es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már statisztikailag is jelentős az előfordulása 30-as korosztályba tartozók körében.

Konferencia a női egészségről, az emlő egészségéről - 2012. okt. 4. - Nancy G. Brinker, a Komen alapítójának és a Marcia Presky Női Egészségmegőrző program egyik fő támogatójának videó üzenete
KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.