Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Női Egészségmegőrző Program – nemzetközi kitekintés
A kilencvenes években a JDC elkezdte összehívni az emlőrákból gyógyult nőket Csehországból, Izraelből, Ukrajnából és Palesztin fennhatóság alá tartozó területekről, hogy tapasztalataikat és tudásukat megosszák másokkal, ezzel is javítva a betegségben szenvedő nők életminőségén.

Ennek a kezdeményezésnek a sikere hozta létre azt az ismeretterjesztő mozgalmat (Women’s Health Empowerment Program/ WHEP, magyarul Női Egészségmegőrző Program), mely segíti a nőket az emlőrák olyan korai szakaszában való felismerésében, amikor a betegség még könnyen gyógyítható.

Mindemellett szakemberek vezetésével a gyógyult emlőműtöttek olyan lelki segítséget, tudást, lehetőségeket nyújtanak, melyek mind hozzájárulnak a betegségben szenvedő nők és családtagjaik életének könnyebbé tételéhez.

2004-ben a WHEP együttműködő partnerségre lépett a Susan G. Komen for the Cure emlőrák ellenes alapítvánnyal és közösen elindították segítő programjukat Bosznia-Hercegovinában. Magyarországon 2006 óta, Oroszországban 2007 óta, Montenegróban pedig 2009 van jelen a program.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.