Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Budapestre érkezett Nancy G. Brinker, a Susan G. Komen for the Cure alapítója
Sajtóközlemény, 2010. június 14.
1 hetes látogatásra érkezett Budapestre Nancy G. Brinker volt amerikai nagykövet, a Susan G. Komen for the Cure® alapítója és elnök vezérigazgatója. Útjára elkísérte több amerikai barátja, üzlettársa is, hogy megismerkedjenek hazánk kulturális értékeivel és művészeti kincseivel. Ittartózkodásuk során végiglátogatják a neves budapesti és vidéki múzeumokat, galériákat, kiállításokat, ahol előadásokat is meghallgatnak egy-egy kiemelkedő magyar intézményről, annak munkájáról és jövőbeli terveiről.
Az egyik meghívott előadó, dr. Baán László a Szépművészeti Múzeum főigazgatója, aki már régóta segíti nagykövetasszonyt a gyűjteménye kiálltásának művészettörténeti kérdéseivel kapcsolatban. Nancy Brinker nagykövetasszony, mint Magyarország Kulturális Nagykövete feladatának tekinti, hogy minél szélesbb körben megismertesse hazánk kulturáját az Egyesült Államokban, ahol gyűjteményéből rendszeresen kiállítást rendez az ország különböző nagyvárosaiban.
Látogatásuk során ellátogatnak neves kortárs festők műtermébe ( Nádler István, Fehér László, Bak Imre), ahol privát tárlatvezetéssel egybekötve ismerkedhetnek meg műveikkel.
Fő elhivatottságának eleget téve, itt tartózkodása negyedik napján, június 14-én hétfőn, Nancy G. Brinker elnökli azt a konferenciát, amelyet a Marcia Presky Női Egészségmegőrző program rendez az emlő egészségéről, és amelyen jeles hazai és nemzetközi szakemberek, civil szervezetek képviselői, védőnők és egészség fejlesztők vesznek részt. A konferencia célja a hazai emlőszűrési protokoll és a hozzá kapcsolódó kommunikáció megbeszélése, különös tekintettel a fiatalabb nőkre, akiknek körében sajnos egyre gyakoribb ez a betegség.
A konferencia színhelye a gyönyörű, art deko stílusú Hungária Fürdőből felújított Continental Zara Hotel, amely egyúttal debütál is, hiszen a mellrákellenes rendezvény résztvevői az első vendégek a szállodában.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.