Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Brózik Klári a mellrák ellen
bulvaros.hu, 2010. február 12.
A Brózik Klári által megformált Margit hatalmas megpróbáltatás elé kerül, miután cisztát találnak a mellében.
A Jóban Rosszban fiatal színésznője számára sem ismeretlen a helyzet, egy közeli hozzátartozóját vesztette el mellrákban. Azóta érzi úgy, hogy mind saját, mind más emberek érdekében oda kell figyelni a megelőzésre és az egészségtudatos életmódra.
A TV2 sikersorozatának Margit doktornője komoly problémával kerül szembe, mikor cisztát diagnosztizálnak az egyik mellében. Sok színész rossz ómennek tartja, ha az általa megformált karakter súlyos beteg lesz, ám Brózik Klári nem ezt vallja.

"Vannak, akik rettegnek az ilyen helyzetektől, én azonban örültem, hogy így alakult, hiszen ez által is példát mutathatok. Külön szerencse, hogy a sorozatban előkerül ez a probléma, mert nevelő szerepe lehet, ezért is vállaltam be." - árulta el a Jóban Rosszban gyönyörű színésznője.

Klári nemcsak a rák elleni küzdelem elkötelezett élharcosa, hanem az egészségvédelem híve is, így maga is rengeteg különféle szűrésen vesz részt.

"Mindig is odafigyeltem, hogy egészségesen éljek és eljárjak szűrésekre, hiszen még fiatal voltam, mikor elvesztettük édesapám testvérét mellrákban. Mindössze negyvennégy éves volt. Azóta tudom, mennyire rossz a rettegés, a félelem. Ezért is csatlakoztam az Egyenlő eséllyel a rák ellen kampányához, amellyel olyan falvakba látogattunk el, ahol a lakosság nagy része roma származású, hátrányos helyzetű. Különösen fontos, hogy megtanítsuk az ott élő nőket a helyes önvizsgálatra, illetve ha találnak valamit, arra, hogy mi a következő lépés." - mondta TV2 sorozatának Margitja, aki szerint a legnagyobb probléma az információ hiánya.

Az Egyenlő eséllyel a rák ellen kampányához kapcsolódó egészségnapokon Klárin kívül a Jóban Rosszban több szereplője is részt vett.

"Közönségtalálkozó jellege volt ezeknek a szűrőállomásoknak, ami által hatásosabb tudott lenni. Az emberek csodálkoztak, hogy ott találnak minket, akiket nap mint nap látnak a tévében." - osztotta meg élményeit Klári, aki hozzátette, hogy láthatják benne akár a doktornőt, akár a színésznőt, boldog, ha valaki egy beszélgetés után rászánja magát a szűrővizsgálatokra.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.