Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Az USA Nagykövete nyitja meg az országos mellrákellenes konferenciát
Sajtóközlemény, 2011. szept. 20.
Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2011
Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43-45., Rákóczi terem

2011. szeptember 21-én a Susan G. Komen for the Cure és az American Jewish Joint Distribution Committee második országos mellrákellenes konferenciáját tartja „Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2011” címmel.
A rendezvényt Eleni Tsakopolous Kounalakis, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete nyitja meg. A nagykövetasszony a rendezvényen második alkalommal adja át a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutató részére.

A konferencia az emlőrák megelőzésére, a felvilágosítás fontosságára és módjaira, a betegségből való gyógyulás lehetőségeire hívja fel a figyelmet, valamint legújabb kutatási eredményekről tesz említést.
A konferencia meghívottai a szűrésben dolgozó szakemberek, egészségfejlesztők, védőnők, a témával foglalkozó civil szervezetek és az emlőrák gyógyításával foglalkozó szakemberek lesznek.

A konferencia szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy közeledik október, a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 9. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegségben. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már egyre gyakoribb a 30-as korosztályba tartozók megbetegedése.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.