Az USA Nagykövete nyitja meg az országos mellrákellenes konferenciát
Sajtóközlemény, 2011. szept. 20.
Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2011
Novotel Budapest Centrum, 1088 Budapest, Rákóczi út 43-45., Rákóczi terem

2011. szeptember 21-én a Susan G. Komen for the Cure és az American Jewish Joint Distribution Committee második országos mellrákellenes konferenciáját tartja „Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2011” címmel.
A rendezvényt Eleni Tsakopolous Kounalakis, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete nyitja meg. A nagykövetasszony a rendezvényen második alkalommal adja át a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutató részére.

A konferencia az emlőrák megelőzésére, a felvilágosítás fontosságára és módjaira, a betegségből való gyógyulás lehetőségeire hívja fel a figyelmet, valamint legújabb kutatási eredményekről tesz említést.
A konferencia meghívottai a szűrésben dolgozó szakemberek, egészségfejlesztők, védőnők, a témával foglalkozó civil szervezetek és az emlőrák gyógyításával foglalkozó szakemberek lesznek.

A konferencia szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy közeledik október, a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 9. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegségben. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már egyre gyakoribb a 30-as korosztályba tartozók megbetegedése.