Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Országos mellrákellenes konferencia
MTI, gepnarancs.hu, 2011. szeptember 20.
Az emlőrák legújabb kutatási eredményeiről, megelőzéséről, a felvilágosítás fontosságáról és módjairól, valamint a gyógyulás lehetőségeiről lesz szó a második alkalommal megrendezendő országos mellrákellenes konferencián, amelyet szerdán tartanak Budapesten.
A Susan G. Komen for the Cure és az American Jewish Joint Distribution Committee konferenciáját Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az Amerikai Egyesült Államok budapesti nagykövete nyitja meg, majd átadja a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutatónak - közölte a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány kedden az MTI-vel.
A konferencián Székely Borbála, a 2010-es Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíj nyertese a San Antonió-i emlőrák szimpóziumról és az emlőrák gyógyításának újdonságairól számol be. A prevenciós jellegű felvilágosító üzenetekről Ekaterina Bashta, a JDC és Komen Alapítvány képviselője, a szűrésen való részvételre mozgósítás kommunikációjáról Forrai Judit, a Semmelweis Egyetem Népegészségtani Intézetének munkatársa tart előadást.
Kisa Judit dietetikus, A Rák Ellen, az Emberért, a Holnapért Társadalmi Alapítványtól a táplálkozás emlőrák megelőzésében és a gyógyulásban betöltött szerepéről, Bányai Éva pszichológus, hipnóziskutató a melldaganatos betegeket segítő pszichológiai módszerekről tájékoztatja a hallgatóságot. Az önsegítő csoportok szerepéről a rákellenes civil szervezetek képviselői, a kiégés problémájáról Bánfi Ildikó mentálhigiénés szakember, a Holnapom Egyesület munkatársa beszél a résztvevőknek.
A konferencia célja felhívni a figyelmet arra, hogy közeledik október, mely a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja.
Magyarországon az emlőrák körülbelül minden kilencedik nőt érint és évente több mint 2100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegséggel. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1 millió 300 ezer nő hal meg emlőrákban. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el: míg tíz évvel ezelőtt leginkább az ötvenes éveikben lévő nőket érintette, ma már egyre gyakoribb a 30-as korosztályba tartozók megbetegedése.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.