Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Az USA Nagykövete adja át az idei Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat az országos mellrákellenes konferencián
Sajtóközlemény, 2012. okt. 2.
Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2012
Helyszín: XII. Larus Étterem és Rendezvényközpont
Időpont: 2012. október 4.

2012. október 4-én a Susan G. Komen for the Cure és az American Jewish Joint Distribution Committee, támogatásával a Magyarországon hat éve működő Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program, harmadik országos mellrákellenes konferenciáját tartja „Konferencia a női egészségről - az emlő egészségéről, 2012” címmel.

A rendezvényen Eleni Tsakopoulos Kounalakis, az USA Magyarországra akkreditált nagykövete adja át a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíjat egy kiemelkedő magyar emlőrák kutató részére. Ezt az ösztöndjíat három évvel ezelelőtt hirdette meg először a Susan G. Komen for the Cure nemzetközi emlőrák ellenes alapítvány, melyet Nancy G. Brinker alapított. Az ösztöndíj minden évben lehetőséget biztosít egy magyar szakembernek arra, hogy részt vegyen a San Antonio-ban megrendezésre kerülő Emlőrák Szimpóziumon, hogy napra kész információkat szerezhessen az emlőrák kutatásról, az emlőrákkal kapcsolatos legújabb gyógymódokról.
Az idei díjazott Dr. Győrffy Balázs, aki a Magyar Tudományos Akadémia és a Semmelweis Egyetem közös kutatócsoportjának vezetőjeként dolgozik és 2005-ben szerezte meg a Ph.D fokozatát a Semmelweis Egyetemen. Dr. Győrffy kutatási területének fókusza a személyre szabott emlőrák kezelés. Az ösztöndíj lehetőséget teremt számára, hogy eljusson és résztvegyen az idei San Antonio-i Emlőrák Szimpóziumon, ahol két absztraktját is elfogadták és így mindkettőt prezentálhatja a világ legjelentősebb emlőrák kutatóit, orvosait, szakembereit vonzó eseményen.
A konferencia ebben az évben a mellrákkal diagnosztizált betegek rehabilitációjának fizikai és mentális lehetőségeit igyekszik feltárni, az emlőrák fiatalkori és terhesség alatti előfordulását, az emlőrák öröklődő kockázatát és diagnosztikai lehetőségeit mutatja be. Emellett az emlőrák megelőzésére, a felvilágosítás fontosságára és módjaira, a betegségből való gyógyulás lehetőségeire hívja fel a figyelmet, valamint legújabb kutatási eredményekről tesz említést.

A konferencia meghívottai elsősorban érintettek, önsegítő csoportok és azokat vezető szakápolók, szűrésben dolgozók, egészségfejlesztők, védőnők, a témával foglalkozó civil szervezetek és az emlőrák gyógyításával foglalkozó szakemberek lesznek.

A konferencia szeretné felhívni a figyelmet arra, hogy október a mellrákellenes küzdelem nemzetközi hónapja. A következő egy éven belül előre láthatóan világszerte 1.300.000 nő fog meghalni emlőrákban. Magyarországon az emlőrák a második vezető női halálozási ok, kb. minden 9. nőt érint és évente több mint 2.100 magyar nő nem tud sikeresen megküzdeni ezzel a betegséggel. Az emlőrákos megbetegedés egyre fiatalabb korosztályt ér el – míg tíz évvel ezelőtt leginkább az 50-es éveikben lévő nőket érintette e betegség, ma már statisztikailag is jelentős az előfordulása 30-as korosztályba tartozók körében.KERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.