Marcia Presky Női Egészségmegőrző Program
Marcia Presky Women’s Health Empowerment Program (WHEP)
American Jewish Joint Distribution Committee logo
facebook
Szűrések, helyszínek
Copyright MAZS
Egészségnap 2012. okt.15., Tiszakécske
Ingyenes egész napos szűrések és egészségmegőrző előadások lesznek Tiszakécskén 2012. október 15-én a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve, Tiszakécske Város Önkormányzata, az Arany János Művelődési Központ és a Városi Könyvtár támogatásával.Egészségnap 2012. szept.28-29., Gádoros
Következő állomásunk Gádoros lesz, ahol két napos emlőszűrésre lesz lehetőség, köszönhetően a helyi szervezőknek, akik előzetesen nagyon sok asszonyt győztek meg arról, hogy egészségük megőrzésének érdekében nagyon fontos a mammográfián való részvétel. A hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház szűrőbusza pedig a helyszínen biztosítja a gádorosi asszonyoknak a két napos emlőszűrés lebonyolítását.

A 29-ei egészségnapon a teljes lakosságot is szeretnénk mozgósítani, ezért jó néhány egyéb egészségügyi szűrést, egészségi állapot felmérést, egyéb hasznos bemutatót (pld. újra élesztés) is szerveztünk együttműködő partnereinkkel. Természetesen emlő önvizsgálati útmutatót és emlőrák felvilágosító beszélgetést is tartunk. Reméljük, hogy az eseményre nem csak a szűrésre meghívott hölgyek, hanem mindenki ellátogat. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Az Egészségnap plakát nagyobb méretben való megtekintéséhez kérjük, kattintson ide!

Egészségnap 2012.szept.22., Szendrő
A program elsődleges célja a lakossági emlő-szűrések számának emelése a helyi egészségnapok szervezésével. Így a hátrányos helyzetű lakosság bevonásával más egészségügyi szűrésekre is sor kerül. A program partnerségben a helyi szervezőkkel, az igényeknek megfelelő koncepció alapján jött létre, nagymértékben támaszkodván a kulturális szokásokra, a település erősségeire, specialitásaira, erőforrásaira.
A szendrői egészségnap további elemei közé tartozik a daganatos megbetegedésekről, hangsúlyosan a mellrákról szóló ismeretterjesztő előadások tartása, valamint ezzel párhuzamosan igény szerint egyénre szabott életvezetési tanácsadás, egyéb szűrővizsgálatok szervezése (vérnyomás-, vércukor szint-, testtömeg-index számítás, testzsír-érték mérés, PSA, melanóma/szájüregi szűrés, stb).

Az Egészségnap plakát nagyobb méretben való megtekintéséhez kérjük, kattintson ide!

Egészségnap 2012. szept. 15., Kölked
A Színes Gyöngyök szervezésében a következő „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” c. emlőszűrés és egészségnap Kölkeden lesz. Köszönhetően a megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnek, a pécsi Rákellenes Liga alapszervének, a helyi orvosoknak, a Komlói Új Nap Klubnak, a Vöröskeresztnek és még sok önkéntesnek és együttműködőnek, az emlőszűrés mellett igen sok és hasznos egészségügyi szűrésen, programon is részt vehetnek a helyiek. A kulturális programok között külön kiemelnénk a Jóban Rosszban sztárjainak a fellépését.

Az Egészségnap plakát nagyobb méretben való megtekintéséhez kérjük, kattintson ide!

Egészségnap 2012. szept. 8., Bakonya
A Színes Gyöngyök szervezésében, az őszi első „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” c. emlőszűrés és egészségnap, szeptember 8-án lesz, Bakonyán. Köszönhetően a megyei Népegészségügyi Szakigazgatási Szervnek, a pécsi Liga alapszervének, a helyi orvosoknak, a Komlói Új Nap Klubnak, a Vöröskeresztnek és még sok önkéntesnek és együttműködőnek, az emlőszűrés mellett igen sok és hasznos egészségügyi szűrésen, programon is részt vehetnek a helyiek. A kulturális programok között külön kiemelnénk Bangó Margit fellépését, aki amellett, hogy énekel még külön beszél is érintettségéről, emlőrák gyógyultként a betegség leküzdéséről, személyes harcáról.

Az Egészségnap plakát nagyobb méretben való megtekintéséhez kérjük, kattintson ide!

Egészségnap 2012. jún. 4., Diósviszló
Az „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” program keretében a következő egészségnap 2012. június. 4-én lesz, Diósviszlón. Ez az egészségnap azért is különleges lesz, mert egy olyan egyesület szervezi, mely már korábban is részt vett Baranya megyei egészségnapok szervezésében, illetve egy másik IDP Programon keresztül is kapcsolatba került alapítványunkkal.
A Színes Gyöngyök Egyesülete vezeti ugyanis a pécsi Roma Anyaklubot, mely 2011-ben kezdte meg működését. Az egészségnap előkészületeiben, a szervezésben és a lebonyolításban az Egyesület vezetői mellett, már az Anyaklub jó néhány tagja önkéntesként is jelentős szerepet vállal. Az Anyaklub működését és az egészségnapok létrejöttét a JDC, a Komen és a Nyílt Társadalom Intézet közösen támogatja.

Egészségnap 2012. ápr. 21., Szikszó
Az „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” program keretében az idei első egészségnap 2012. április 21-én lesz, Szikszón. Ez az egészségnap azért is különleges lesz, mert most először szervezi egy olyan szervezet, mely egy másik IDP Programon keresztül került velünk kapcsolatba.
A Szirom Egyesület vezeti ugyanis a helyi Roma Anyaklubot, mely 2011-ben kezdte meg működését. Az egészségnap előkészületeiben, a szervezésben és a lebonyolításban az Egyesület vezetői mellett, már az Anyaklub jó néhány tagja önkéntesként is jelentős szerepet vállal. Az Anyaklub működését és az egészségnapok létrejöttét a JDC a Nyílt Társadalom Intézettel közösen támogatja.Immár 5. évfordulójához érkezett az „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” elnevezésű programunk, melynek célja, hogy a leghátrányosabb helyzetű kistelepüléseken élő nők emlőszűrését és felvilágosítását segítse elő. A program elsősorban azokat a településeket keresi fel, ahol országosan is igen magas a roma lakosság aránya, drámai a halva születések száma, rövidebb a várható életkor, a megszüntetett uránbányászat vagy a multinacionális cégek visszavonulása miatt általános a munkanélküliség, ahol a háziorvos esetleg csak kéthetente jár ki, vagy éppen a megyeszékhelyre való közlekedés, a szűrésre való eljutás is igen nagy nehézségekbe ütközik.

A lakóhely földrajzi helyzete és elzártsága is korlátozhatja az embereket a rákszűréshez való hozzáférésben, sőt a kistelepülések alacsony lakossági száma miatt költséges a mobil szűrő állomások, buszok kitelepítése. Az "Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen" Program célja a lakossági emlő-szűrések számának emelése a helyi egészségnapok szervezésével. Így a hátrányos helyzetű lakosság bevonásával más egészségügyi szűrésekre is sor kerül. A program partnerségben, a helyi igényeknek megfelelő koncepció alapján működik, nagymértékben támaszkodván a kulturális szokásokra, a települések erősségeire, specialitásaira, erőforrásaira.

Az egészségnap további elemei közé tartozik a daganatos megbetegedésekről, hangsúlyosan a mellrákról szóló ismeretterjesztő előadások és lakossági fórum tartása, valamint ezzel párhuzamosan igény szerint egyénre szabott életvezetési tanácsadás, egyéb szűrővizsgálatok szervezése (vérnyomás-, vércukor szint-, testtömeg-index számítás, testzsír-érték mérés, PSA, nőgyógyászati szűrés, stb).
Egészségnap 2011. okt. 21., Kiskőrös
2011. október 21-én 9 órától Kiskőrösön az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.

Egészségnap 2011. szept. 20., Ozora
2011. szeptember 20-án 10 órától Ozorán az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.


Egészségnap 2011.júl.16., Gávavencsellő
2011. július 16-án 10 órától Gávavencsellőn az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.

Egészségnap 2011. jún. 14., Velény
2011. június 14-én 9 órától Velényben az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.

Egészségnap 2011. máj. 1., Igrici
2011. május elsején Igricin az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.

Egészségnap 2011.ápr.16., Sajóbábony
2011. április 16-án Sajóbábonyon az Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen program keretében Egészségnapot szervezünk partner civil szervezetekkel együttműködésben.

Egészségnap 2011.márc.26., Nógrádmegyer
Az „Egyenlő Eséllyel a Rák Ellen” program, a Nógrádmegyeri Művelődési Ház, a Védőnői Szolgálat és a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve szervezésében Egészségnap
2011. március 26-án szombaton, 10.00 órától. Helyszín: Nógrádmegyer, Mikszáth Kálmán Általános Iskola és Óvoda (3132 Nógrádmegyer, Petőfi út 140.).

Az egészségnapon és a szűréseken résztvevőket ingyenes ebédre hívjuk meg!

Az egészségnapot március 28-án és március 29-én emlőszűrésre beutazás követi. Kérjük azokat az hölgyeket, asszonyokat, akik 45-65 évesek, és szeretnék igénybe venni a szervezett beutazást, jelentkezzenek Horváth Anna magyargéci, illetve Deák Anett nógrádmegyeri védőnőnél a lenti telefonszámokon. Azok a hölgyek, akik nem használják ki a szervezett buszos beutazás lehetőségét, a Nógrád Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve (ÁNTSZ) által egyenként meg lesznek hívva emlőszűrésre április folyamán – ekkor azonban már nem lesz biztosítva a beutazás lehetősége.

A szűrés helyszínére, Salgótarjánba, március 28-án és 29-én buszok indulnak.
Március 28-án Magyargéc Polgármesteri Hivatala elől 09.00 órakor indul a busz.
Március 29-én Nógrádmegyerből a Postahivatal elől (Petőfi út 121) 09.00 órakor indul a busz.

A szűrésen való részvétel a leghatékonyabb fellépés egészségünk érdekében!
A szűrésre jelentkezők kérjük hozzák magukkal TB kártyájukat.

Az emlőszűrésre beutazók közül 5 fő részére értékes ajándékcsomagot sorsolnak ki a rendezvény szervezői. Az emlőszűrésen résztvevőknek lehetőségük lesz salgótarjáni bevásárlóközpontban történő bevásárlásra is.
Egészségnap 2010. dec.13., Tiszabura
Időpontja: 2010. december 13. (hétfő) 13 óra
Helye: Művelődési Ház nagyterme

Program:
• Megnyitó: ifj. Farkas László polgármester
• Jó Marianna a Női Egészségmegőrző Program projektvezetőjének köszöntője
• A Recsky Klára ÁMK és AMI 3.a osztály műsora
• Rózsaszín séta a mellrák ellen. ( időjárás függő)
• Jóban-Rosszban színészeinek műsora
• Közös vacsora
• Mindkét napon ajándéksorsolás a szűrésen résztvevők között

A rendezvény részletes programja
2010. december 13. (hétfő)
• 10-17.30 óráig Mammográfiai szűrés /ebédszünet 12-12.30-ig/ - Igény szerint meghosszabbított szűrővizsgálat (Helye: Általános Iskola udvara)
10. órától: Kerekasztal beszélgetés a szűrővizsgálatokról(a lakosság részére)
Előadó: Rózsáné Rigó Éva az ÁNTSZ Észak-alföldi Regionális Intézet szűrési koordinátora
• Dohányzás hatása az emberi szervezetre (elektromos cigaretta, vízipipa) Előadás után szén-monoxid mérés az általános iskolásoknak
• Előadó: Bordásné Ignácz Ildikó—Szolnok ÁNTSZ
• Kozmetikai tanácsadás: Általános Iskola
Előadó: Nánási Istvánné és Tóta Katalin
11 órától: • COPD Betegek Egyesülete COPD mérés, tüdőkapacitás, légfunkció mérés és magyarázata, tanácsadás. Helye: Művelődési Ház
• Tudatosan a mellrák ellen! - Beszélgetés az emlő önvizsgálatáról, az önvizsgálat tanítása, tudnivalók az emlődaganatról.
Előadó: Jó Marianna projektvezető
• Szexuális edukáció. Előadó: Solymosy József Bonifác mb. főigazgató helyettes, Országos Egészségfejlesztési Intézet
• Dohányzás prevenciója, előadó: Demjén Tibor a Dohányzás Fókuszpont vezetője OEFI
• Együttmozgás Görbe Andreával, helye: Általános Iskola tornaterme
• Vérnyomás, koleszterin, vércukormérés, súly-magasság mérés, testzsír-mérés, hallásvizsgálat
Helye: Művelődési Ház

2010. december 14.(kedd)
• 8-16.30 óráig Mammográfiai szűrés /ebédszünet 12-12.30-ig/ • 9 órától: Dr. Bognár Éva bőrgyógyász, bőrgyógyászati rákszűrés
Helye: Védőnői Szolgálat
• Elsősegély bemutató (élesztés és sebkötözés)
Előadó: Bencsik József mentőszakápoló
Helye: Általános Iskola
• Egészségtotó iskolásoknak (5-6 osztály)
• Gerincferdülés, lúdtalp felmérés,
• Bio-büfé
• Sport, játékos ügyességi versenyekKERESÉS A WEBLAPON
HÍREK, AKTUALITÁSOK
© Copyright 2010 - MAZS Alapítvány (www.mazs.hu) - Minden jog fenntartva.